Kvalitná chlorella je silno tmavá (viď naše fotografie). Tmavá farba poukazuje na vysoký obsah chlorofylu, a teda vhodné podmienky pri pestovaní.
Minimum firiem ponúka Chlorellu japanese dezintegrovanú (teda s rozrušenou bunkovou stenou). Využiteľnosť takejto chlorelly je prakticky nulová, jediným efektom je mechanické čistenie čreva. Salvia Paradise® dodáva kvalitnú dezintegrovanú Chlorellu japanese, ktorej využiteľnosť je až 83 % biomasy.
Pozor, pre dobré vstrebanie chlorelly je nutné rozrušenie bunkovej steny (dezintegrácia). Toto je pri produkte Salvia Paradise® zaručené.
Tieto vlastnosti predurčujú chlorellu pre udržanie vitality a energie. Nové štúdie ukazujú, že moderný človek sa behom niekoľkých rokov bez GREEN FOOD pravdepodobne nezaobíde. Civilizačné vplyvy a okolie plné toxických látok, toto všetko pôsobí na naše telá a ako sa zdá, momentálne najúčinnejšou obranou sú ZELENÉ POTRAVINY na čele s chlorellou a spirulinou. Tieto umožňujú toxické látky a voľné radikály z tela efektívne odbúravať a zároveň dodávajú potrebné látky, ktoré sa v našej strave vyskytujú minimálne.
Mnohokrát sa možno na internete stretnúť s odkazom, že Chlorella pyrenoidosa je účinnejšia než Chlorella vulgaris, čo samo o sebe vypovedá o nedôveryhodnosti predajcu. Chlorella vulgaris je názov rodový, ktorý obsahuje asi 10 druhov chlorelly (pyrenoidosa, kessleri atď.).
Chlorellu užívame všade tam, kde potrebujeme:
- čistiť organizmus,
- podporiť prirodzenú obranyschopnosť organizmu – imunitné zdravie,
- udržať vitalitu a energiu,
- podporiť správne trávenie,
- normálne fungovanie pečene,
- normálnu zdravú činnosť srdca a ciev.
Chlorella a spirulina sú a budú omnoho častejšie využívané vďaka svojim antioxidačným vlastnostiam, obzvlášť v dnešnom hektickom svete plnom toxínov.
Odporúčané dávkovanie a spôsob prípravy: Pol čajovej lyžičky chlorelly rozmiešame vo vode a vypijeme. Užívame 3× denne. Dávkovanie pol čajovej lyžičky je vyššie než je obvyklé. V prípade nevoľnosti odporúčame dávkovanie znížiť.
TIP na prípravu: Do pohára s práškom pridáme iba 2× viac vody ako prášku a rozmiešame na pastu, ktorú rozriedime tekutinou – pri takomto postupe nevznikajú hrudky.
Pôvod: Japonsko
Surovina na prípravu bylinkového čaju – nálevu
Tabuľka nutričných hodnôt:
Nutričné hodnoty v 100 g |
V ODD** (1,5 lžičky = cca 5 g) |
|
Energetická hodnota |
1 691 kJ/404 kcal |
85 kJ/20 kcal |
Bielkoviny |
64 g |
3,2 g |
Sacharidy |
10 g |
0,5 g |
- z toho cukry |
0 g |
0 g |
Tuky |
13 g |
0,7 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny |
1,9 g |
˂ 0,1 g |
Vláknina |
14 g |
0,7 g |
Soľ |
0,04 g |
˂ 0,01 g |
Železo |
57,1 mg |
2,9 mg (20,4 %)* |
Riboflavin (Vitamin B2) |
5,88 mg |
0,29 mg (21,00 %)* |
Kyselina listová |
2 000 µg |
100 µg (50,0 %)* |
*% RHP - Referenčná hodnota príjmu
** ODD - Odporúčaná denná dávka
FAQ:
Čo znamená, že predávate dezintegrovanú chlorellu?
Dezintegrované (rozrušená bunková stena) – využiteľnosť 83 %